Reklama
 
Blog | Ondřej Büchler

A co na to ministr pro lidská práva?

„Dokonce si ani nemyslím, že je důvod k nasazování armády na našich hranicích nebo podobným přehnaným opatřením…“ prohlásil ministr Dienstbier 19.8. (před 3 týdny) k řešení uprchlické krize v rozhovoru pro iDNES.cz. Ó jak silný a statečný výrok! Od té doby se nominálně nejvyšší ochránce lidských práv v ČR ke každým dnem bobtnajícímu problému nevyjádřil pro jistotu vůbec.

Takovou nečinnost si pan ministr dopřává v situaci, kdy je veřejný prostor přehlcen nenávistnými výpady nejen obou hradních partiček vůči nešťastníkům prchajícím před válkou, dále živícími zcela iracionální, ale zřejmě opravdový strach většiny populace z apokalyptické invaze nepřátelských hord.

Kdy jindy už by se měl pan ministr denně ukazovat na veřejnosti? Kdo jiný by se měl ztrápených uprchlíků jednoznačně zastat, tvrdě odsoudit jak hradní nehoráznosti, tak zbabělou vládní politiku a zároveň trpělivě vysvětlovat vystrašeným spoluobčanům, že není třeba bát se lidí v nouzi, nýbrž těch, kteří proti nim veřejnost štvou? Co důležitějšího má pan ministr na práci?

Reklama